Sinds januari 2021 is Twinning Energy officieel voor vijftig procent in handen van Plug Power: wereldwijd leider in de groene waterstof economie, met het hoofdkantoor in New York. Samen hebben ze namelijk meer daadkracht om te realiseren wat ze allebei voor ogen hebben, dat wil zeggen: een toekomst waarin iedereen beweegt op waterstof. Dit partnerschap is een logische stap voor beide partijen, omdat ze hiermee hun kennis verbreden, middelen vergroten en meer klanten beter en breder kunnen bedienen.

 

Sneller resultaten boeken

De krachten bundelen met Plug Power was voor Twinning Energy een weloverwogen keuze. Ze zagen dat de markt volop in beweging was en er bestond dus de noodzaak om snel te groeien. Dit partnerschap zorgt ervoor dat geen klant meer twijfelt om met Twinning Energy in zee te gaan: “Met een bedrijf als Plug Power naast je laat je zien dat je alle kennis en middelen in huis hebt. We hebben nu bijvoorbeeld een stuk meer ‘man power’ dan voorheen. Zo kunnen we nóg sneller projecten realiseren en meer klanten nóg beter bedienen”, aldus Wim.

Ook voor Plug Power levert dit partnerschap veel op: “Plug Power is vooral gespecialiseerd in brandstofcell en electrolyser technologie en systemen, maar Twinning Energy vertegenwoordigd met name de waterstofmobiliteit, zoals homebased en decentrale tankinstallaties. Voor Plug Power dus een verrijking van de marktkennis en dit zorgt ervoor dat we klanten breder kunnen bedienen”, aldus Jordi Zonneveld Plug Power Nederland.

 

Met elkaar aan tafel 

Plug Power (destijds Frames Group) wist al langere tijd van het bestaan van Twinning Energy af. Wim Peels, General Manager van Twinning Energy, en Jordi Zonneveld hadden namelijk al langere tijd een erg goede zakelijke relatie. Ze kwamen elkaar vaak tegen op beurzen en hier wisselden ze dan ook menig woord uit over de groene energie-drager waterstof. Uiteindelijk kwamen ze erachter dat de twee bedrijven elkaar goed aanvullen en dezelfde visie hebben. Hieruit resulteerden gesprekken met o.a. Frans Roozendaal, CEO van Frames Group,  en ten slotte een partnerschap waarin Plug Power voor vijftig procent aandeelhouder van Twinning Energy is geworden.

 

Blik op de toekomst

Zowel Twinning Energy en Plug Power zijn dus ontzettend blij met dit partnerschap en zijn enthousiast over de toekomst. Wim vertelt: “De afgelopen vier jaar hebben we een heel duidelijk fundament neergezet met hele duidelijke producten, maar nu gaat het pas echt gebeuren. We gaan waterstofinstallaties en systemen neerzetten en daarvoor zullen we veel klanten moeten adviseren en vergunningen verkrijgen. We gaan hard aan het werk om iedereen te laten bewegen op waterstof!” Jordi voegt hier nog aan toe: “We zullen in een sneltreinvaart werken aan verschillende projecten op het gebied van groene waterstof. Samen gaan we voor een wereldwijd waterstof ecosysteem. Stoppen met praten en handen uit de mouwen!”

 

Meer over Twinning Energy

Twinning Energy bestaat sinds 2018 en heeft de missie om iedereen te laten bewegen op waterstof. Zij willen wereldwijd de ecologische voetafdruk verkleinen, om te beginnen in Nederland. Ze ontzorgen klanten rondom alle voorzieningen en oplossingen op het gebied van waterstof: een ‘one-stop-shop’. Van vergunning en financiering, tot aan installatie van een elektrolyser en/of waterstoftankvoorziening, de aanschaf of lease van een waterstofvoertuig en levering van waterstof.

Voor meer informatie bezoek: https://twinningenergy.nl/

 

Meer over Plug Power

Plug Power is met vijfentwintig jaar ervaring wereldwijd leider in de groene waterstof economie en heeft het hoofdkantoor in New York. Hun doel: de wereld voorzien van energie uit hernieuwbare bronnen. Grote spelers als Walmart en Amazon, wenden zich tot Plug, omdat groene waterstof de enige vorm van waterstof is geproduceerd met behulp van hernieuwbare bronnen, resulterend in nul koolstofemissies. Met haar klanten in gedachten bouwde Plug een end-to-end ecosysteem met 50.000 brandstofcelsystemen en meer dan 165 tankstations.

Voor meer informatie bezoek: https://www.plugpower.com/